ProsjektLINUX

mandag, mai 10

Guide til installasjon av Nvidia drivere på MDK 10.0

Tenkte jeg skulle skrive en kort howto på hvordan installere Nvidia Display driverne på en Mandrake 10.0 installasjon.

Først laster du ned driveren(NB: dette er nyeste driver pr. dags dato, sjekk evt for nyere drivere). Så anbefaler jeg at du går inn i Mandrake Control Center, og fjerner automatisk oppstart av X tjeneren. Ta en reboot slik at du havner i "text-mode" og logg inn som root.

For å være sikker på at du har verktøyene du trenger, kjør kommandoene urpmi binutils og urpmi kernel-source. Så er det bare å manøverer seg frem dit du lagret driveren og skrive sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run og følge installasjonen som kommer opp. Bare trykk Accept og OK på alt så bør du til slutt få beskjed om at installasjon er suksessfull.

Så må du redigere XF86Config fila. Skriv da vi /etc/X11/XF86Config-4. Trykk så på bokstaven "i" for å kunne redigere. Nå skal du lete etter et avsnitt kalt Section "Device" og setningen Driver "nv", denne skal du endre til Driver "nvidia".

Let så etter et avnsitt kalt Section "Module". Hvis setningen ikke finnes, legg til Load "glx" #. Hos meg var den kommentert ut med en masse # tegn, fjern eventuelt disse.

Nå må du lagre, det gjør du ved å trykke på Esc tasten og skrive :wp også trykke på Enter. Så er det bare igjen å ta en reboot, enklest ved å skrive kommandoen reboot.

Når du så starter maskinen opp igjen logg inn som din vanlige bruker, skriv startx og X burde starte opp igjen som normalt, du skal også skimte Nvidia-logoen et kort øyeblikk. Nå som du ser at alt virker som det skal, kan du sette tilbake at X startes automatisk ved oppstart.

Les eventuelt en full beskrivelse her.