ProsjektLINUX

torsdag, desember 30

Gnome - Art

Jeg har nå drevet en stund og tilpasset Ubuntu installasjonen min. Det er et par ting som jeg har funnet ut er litt spesielt:

Icon Themes - skal du installere et ikon-tema, så ser det ut som om det går fint å installere det via Gnome sitt GUI, men ikonene dukker ikke opp. Dette er en bug i Gnome som gjør at ikonene havner i ~/.themes mappen når de skulle havnet i ~/.icons mappen. Bare flytte ikon-mappene over og de virker.

GDM Themes - For de som ikke vet det, GDM er det temaet som er på påloggingsbildet. Det er ikke alltid disse vil la seg installere via GUI. Ta da å pakk ut tar.bz* fila til mappen /usr/share/gdm/themes. Problem løst! Her forresten en fin Ubuntu GDM.

Themes, wallpaper og annen Gnome-art, finner du blandt annet på gnome-look.org og art.gnome.org.

Et lite Ubuntu-spesifikt tips: Via Synapic, søk etter ubuntu-calendar. Det er noen litt mer "vågale" bakgrunnsbilder til Ubuntu ;-)

1 Kommentarer:

  • En ting jeg glemte å nevne; Splash-screens (sånne som viser påloggingsprosessen) kan også endres.

    Det du da må gjøre, er først å lagre .png filen under mappen /usr/share/pixmaps/splash/. Så må du starte opp gconf-editor og gå inn i verdien apps/gnome-session/options og endre verdien til splash_image.

    Av Blogger Gaute, @ 19/2/05 11:17  

Legg inn en kommentar

<< Hjem